مرجع تصمیم گیری امور پزشکان سوئد
مرجع رسیدگی کننده برای اخذ مجوز کار در امور پزشکی (پزشکی و سایر رشته های وابسته) مرکزی است دولتی که socialstyrelsen نامیده می شود. این مرکز با بررسی مدارک تحصیلی پزشکان روند اخذ مجوز کار در سیستم درمان در کشور سوئد (یا همان نظام پزشکی) را نظارت و تصمیم گیری می کند.
پروسه اخذ مجوز کار در سوئد برای پزشکان
پزشکان ایرانی که تمایل به اخذ مجوز کار در کشور سوئد دارند لارم است:
کلیه مدارک تحصیلی خود را به سوئدی یا انگلیسی ترجمه و کپی از ترجمه ها را به آدرس این مرکز ارسال نمایند. مرکز رسیدگی کننده در صورت لزوم اصل مدارک را از طریق مکاتبه درخواست خواهد کرد.
علاوه بر مدارک تحصیلی کپی ترجمه کلیه مدارکی که دال بر سوابق کاری درخواست کننده باشند نیز باید ضمیمه گردند. مسلما سابقه کار در بیمارستان یا مطب خصوصی بر تصمیم آن مرکز تاثیر دارد.
این مدارک باید به همراه فرم مربوطه به مرکز ارسال شوند. فرم را می توان به زبان انگلیسی تکمیل کرد.
مرکز socialstyrelsen پس از بررسی مدارک و در صورت قبول درخواست، اغلب یکی از دو مسیر را برای اخذ مجوز کار پیشنهاد می کند.
مسیر اول شامل ارائه مدرک قبولی در امتحانی با نام Tulen (در سطح معادل پره انترنی)، سپس گذراندن 18 ماه دوره AT (معادل انترنی در سیستم آموزش پزشکی در ایران) در بیمارستان است. پس از طی دوره مذکور متقاضی مجوز کار یا همان نظام پزشکی سوئد را دریافت خواهد نمود.
مسیر دوم عبارت است از گذراندن دوره آموزشی- امتحانی به مدت 6 ماه در مرکز بهداشتی درمانی یا بیمارستان است. پس از طی این مدت و بر اساس گواهی که فرد مسئول در بیمارستان یا مرکز بهداشتی درمانی در خصوص توانایی و دانش پزشک متقاضی ارائه می کند، تصمیم گیری در خصوص لزوم انجام امتحان تولن، دوره های تکمیلی و … گرفته شده و در صورت تایید، مجوز کار صادر می گردد.
اغلب مسیر اول برای پزشکان عمومی با سابقه کاری کم توصیه می شود و مسیر دوم برای پزشکان عمومی با سابقه کار طولانی یا متخصصین پیشنهاد می گردد.
ارائه گواهی سطح زبان سوئدی در سطحی که مرکز رسیدگی کننده درخواست می نماید پیش نیاز شروع هر یک از دو مسیر است. مسلما اقدام درمانی مستلزم توانایی ارتباطی فرد درمانگر و تونایی او در گفتگو به زبان سوئدی است.
توصیه ها و نکاتی از طرف مشاور پزشکی شرکت
چند نکته:
سوئد با کمبود پزشک مواجه است. بنابراین دولت سوئد برای پر کردن خلا موجود سیاست خود را بر جلب و جذب پزشکان از سایر کشور ها اختصاص داده می دهد. این نکته قوت برای متقاضیانی است که درخواست مجوز کار برای حرفه پزشکی دارند.
دولت در سوئد نمی تواند مراکز درمانی را وادار به استخدام کسی کند. سیستم استخدام با انجام مصاحبه و بررسی رزومه (سوابق کاری و تحصیلی) توسط هر مرکز بهداشتی درمانی یا بیمارستان و بخش درمانی صورت می گیرد. حتی گذراندن دوره AT که معادل دوره انترنی است به همین منوال صورت می گیرد. به تعبیری دیگر، ممکن است socialstyrelsen یکی از دو مسیر را تعیین کند اما فرد متقاضی نتواند توانایی خود را در مصاحبه نشان دهد. بخش های بیمارستان به نیاز خود توجه دارند نه کمبود پزشک در کل کشور.
خوشبختانه به نسبت سایر متقاضیان از کشور های غیر اروپایی، پزشکان ایرانی توانایی و خوبی از خود نشان داده و تعداد زیادی از آنها با سابقه ای درخشان در سیستم درمانی سوئد مشغول به کار هستند.
این نکته از این نظر واجد اهمیت است که فرصت مناسبی برای کار پزشکی در سوئد وجود دارد اگر با کمک راهنمایی آشنا به مسائل، فرد متقاصی بتواند از مراحل ارسال مدارک تا پذیرش در مصاحبه گذر کرده، پست خالی را در بیمارستان یا … بدست آورد. هستند کسانی که نظر مساعد مرکز تصمیم گیرنده را بدست آوره، امتحان تولن را به خوبی گذرانده اند اما هنوز موفق به کسب محلی برای گذراندن دوره انترنی نشده اند.
چند نکته در خصوص کار پزشکان در سوئد:
هر چند سیستم درمان به سمت خصوصی تر شدن پیش می رود اما کلیه پزشکان کارمند مرکز درمانی یا بیمارستان محسوب شده و حقوق بگیر هستند.
در مقایسه با شرایط کار در ایران و بسیاری از کشور های اروپایی دیگر، پزشکان در سوئد از استرس کاری کمتر و رفاه کاری بیشتری برخوردارند.
حقوق یک انترن به عنوان نمونه برابر با 25 تا 28 هزار کرون سوئد است که کفاف زندگی خوبی را می دهد. حقوق پزشکان دارای نظام پزشکی و متخصصان تا 45000 کرون در ماه نیز پرداخت می شود.
پزشک عمومی معادل آنچه در ایران وجود دارد در سوئد کم است. اغلب پزشکان دوره های رزیدنتی را که اغلب معادل 5 سال است طی می کنند و متخصص می شوند. حتی کسانی که به عنوان پزشک بیماری های عمومی در مراکز بهداشتی درمانی کار می کنند دوره 5 ساله رزیدنتی را طی کرده و متخصص در پزشکی عمومی هستند.
جهت مشاهده ادامه این مطلب اینجا کلیک کنید
سرمایه گذاری
الحاق خانواده
آماده سازی جهت مصاحبه
معرفی شریک تجاری
اقامت کاری
تهیه business plan
راهنمای امور کنسولی
درخواست قیم موقت
صدور گذرنامه المثنی
تغییر نام خانوادگی
صدور المثنی شناسنامه
ترک تابعیت ایرانی
تایید مدارک پزشکی
ارزشیابی مدارک تحصیلی
تایید مدارک درمانی
بررسی خروج غیر مجاز
صدور المثنی کارت ملی
رضایتنامه خروج
طلاق یک طرفه
اجازه خروج دانشجویی
تغییر نام
ثبت طلاق یک جانبه
صدور المثنی شناسنامه
خدمات آموزشی
آموزش زبان سوئدی
پذیرش در کلاس های زبان
آشنایی با فرهنگ کشور سوئد
خدمات حقوقی دفتر ایران
اوقاف و منابع طبیعی
دعاوی ثبتی و ملکی
پرونده های مرتبط با اینترپل
وصول مطالبات از نهادهای دولتی
امور مالیاتی
امور گذرنامه و ممنوع الخروجی
دعاوی پزشکی و درمانی
ارث
امور تابعیت
جرایم امنیتی
دعاوی خانوادگی
اموال مصادره ای
فرم های ضروری
نمونه وکالت در صلح
نمونه قرارداد اجاره نامه عمومی
نمونه قرارداد انجام خدمات
نمونه قرارداد تخریب
نمایش همه فرم ها
نمونه وکالت خرید ملک
نمونه قرارداد اعطای نمایندگی
مشارکت در ساخت
نمونه قرارداد محوطه سازی
نمونه قرارداد قرارداد چاپ کتاب
نمونه وکالت اداری
نمونه قرارداد طرح پژوهشی
نمونه مبایعه نامه
نمونه قرارداد کار
قرارداد واگذاری دانش فنی
سوئد زیبا
35 سال سابقه به عنوان وکیل و منشی دادگاه در سوئد و دارای مجوز تایید امضای اسناد و مدارک در دفاتر رسمی
پرستاران
هر پرستار ایرانی که بخواهد در خارج از کشور کار کند باید تاییدیه صلاحیت حرفه ای خود را از سازمان نظام پرستاری ایران دریافت کند و سازمان نظام پرستاری تنها مرجع رسمی تایید صلاحیت حرفه ای پرستاران بشمار می رود که توسط اکثر کشورهای جهان شناخته شده است.
بهترین کشورها برای مادر شدن
در تازه ترین رتبه بندی جهانی در زمینه بهترین کشورها برای مادر شدن، کشور فنلاند در جایگاه اول و کشورهای سوئد و نروژ در جایگاه بعدی قرار گرفتند و این سه کشور بعنوان بهترین کشورهابرای مادر شدن برگزیده شده اند. کشور کانادا در جایگاه 22ام، انگلستان در جایگاه 23ام و کشور آمریکا در جایگاه 30ام این فهرست قرار دارد.