بنام خـــــدا
بانکدار برتر سوئد استراتژی بحث انگیز 19-Covid را مثبت ارزیابی میکند.
به نقل از بلومبرگ، مدیر اجرایی بزرگترین بانک سوئد در مورد استراتژی کشورش برای مقابله با بیماری همه گیر ویروس کرونا، گفت: حداقل در مورد تاثیر آن در تجارت حرف های خوبی برای گفتن دارد.
برداشت کلیدی از بحران سوئد این است که زندگی چقدر آرام ادامه دارد، حتی در بیشتر افرادی که از خانه کار می کنند. کارینا آکرستورم، مدیر عامل بانک، می گوید فکر می کنم روشی که دولت سوئد در مورد همه گیری اتخاذ کرده، خوب بوده است.
مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئد از برگزاری جشن میلاد پیامبر(ص) و حضرت امام جعفر صادق(ع) به صورت حضوری خبر داد.
این مرکز اعلام کرد: با هدف تعمیق اعتقادات و ارتقای سطح معرفتی مخاطبان به مسائل نبوت و امامت و نیز ترویج فرهنگ اخلاق و مهربانی نبوی، مراسم جشن بزرگ میلاد باسعادت و نورانی پیامبر رحمت، رسول خدا حضرت محمد ابن عبدالله(ص) و نیز ولادت با برکت سلاله پاکش، بنیانگذار مذهب تشیع حضرت امام جعفر صادق(ع)، در مرکز اسلامی امام علی(ع) استکهلم، پایتخت سوئد برگزار خواهد شد.
این مراسم فردا دوشنبه، 2 نوامبر 2020 برابر با 12 آبان ماه از ساعت 19 به وقت محلی در سالن اجتماعات مرکز و با شرکت عاشقان و علاقهمندان به ساحت پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) و با حضور میهمانان و سخنرانان برپا خواهد شد.
مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئد با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا و اهمیت رعایت توصیههای بهداشتی صادرشده از سوی نهادهای دولتی، از تمامی شرکتکنندگان درخواست کرده است در طول حضور در این برنامه، فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کرده، دستان خود را قبل و بعد از برنامه ضدعفونی کرده و در صورت بروز علائم بیماری از حضور در مراسم اکیداً خودداری کنند.
یکی از اولین چیزهایی که بعد از آمدنم به اُپسالا درباره سوئدی ها متوجه شدم، کم حرف بودن آنها بود. برای من که از شهر بزرگی مثل تهران به سوئد مهاجرت کرده بودم، این مسئله مثل شک بود. هیچ کس در اتوبوس با کسی صحبت نمی کرد. اگر درب را برای کسی نگه داری، شاید حتی کلمه ممنونم را نشنوی. اگر در سوپر مارکت، سد راه کسی بشوی، آن شخص بدون گفتن حتی یک کلمه فقط پشت سرت می ایستد تا از جلوی او کنار بروی. اگر بخواهی در اتوبوس با کسی وارد گفتگو بشوی، جوری نگاهت میکنند که انگار دیوانه هستی!
دوستی با سوئدی ها مثل بطری سس گوجه فرنگی می ماند: با تمام تلاش و زوری که میزنی، شاید یک قطره هم از بطری بیرون نیاد، اما اگر به اندازه کافی صبر کنی، کلی سس به راحتی بیرون میاد. پس باید صبور باشیم
وقتی وارد بانک، اداره، داروخانه و یا هر جای دیگری میشوید، اول با دقت زیاد دنبال دستگاه نوبت دهی کوچکی باشید که به شما kölapp بدهد. مطمئن باشید شما پشت سر، حداقل 10 نفر هستید. اگر مستقیما جلوی میز اطلاعات بروید و سوال خود را بدون داشتن kölapp بپرسید، با احترام کامل، ضایع میشوید!
به این مکالمه در یکی از کتابخانه های سوئد بین یک ایرانی و سوئدی خوب دقت کنید:
ایرانی: اینجا میشه اسکن گرفت؟
مسئول کتابخانه (سوئدی) : بله
ایرانی: چقدر میشه قیمتش؟
سوئدی: 5 کرون
دقیقا بعد از اینکه کار اسکن گرفتن تموم میشه و پول پرداخت میشه ایرانی سوال می کنه: جایی هست که بشه مجانی اسکن گرفت؟
سوئدی: بله کتابخانه
ایرانی: ولی من الان 5 کرون دادم
سوئدی: شما نگفتی که میخواهی خودت کاغذ را بذاری توی اسکنر، اگر خودت اسکن کنی مجانی هست و اگر ما انجام بدیم 5 کرون میشه
نتیجه گیری: تا جایی که میتوانید سوال کنید، تا به همه جواب هایتان برسید! فردی که پاسخ گوی شماست، توضیح اضافه تر به شما نمیدهد.
تصور خیلی از ایرانی ها این است که در خارج، همه با کفش وارد خانه میشوند. این تصور در کشور سوئد، کاملاً اشتباه است. کفش هایتان را قبل از اینکه جلوتر از پادری بروید، حتماً در بیاورید.
سوئدی ها وقتی Skål میزنند، حتما در چشمان هم نگاه می کنند. پس اگر سر میز شام با سوئدی ها بودید و در هنگام زدن Skål همه به شما نگاه کردند، نترسید، کاملا طبیعی است،
تقریباً نیم ساعت قبل از ظهر و نیم ساعت بعد از ظهر، بسیاری از سازمان ها، ادارات و شرکت های سوئد تعطیل میشوند. تمام کارکنان با خوشحالی تمام، یک لیوان قهوه و یک شیرینی بسیار خوشمزه در دست دارند و از وقت fika خود لذت می برند.
سوئدی ها عاشق اعداد هستند. سوئدی ها هفته های سال را با اعداد میشناسند، برای مثال در تمام برنامه های درسی یا کاری، شماره هفته نوشته شده. حتی سایت مخصوصی هم برای نشان دادن شماره هفته وجود دارد. اگر از کسی که سن کمی دارد، سنش را بپرسید شاید 96 جواب دهد که در اصل سال تولدش است.
شاید به اندازه کافی از سرد بودن سوئدی ها شنیده باشید اما با این حال کدام مردمی را میشناسید که برای سلام و احوال پرسی همدیگر را بغل کنند؟ دست دادن تنها زمانی معنا دارد که طرف مقابل را نمیشناسید. پس اگر همکلاسی تان برای سلام کردن طرف شما آمد، برای دست و روبوسی پیش قدم نشوید!
وقتی به تولد کسی در رستوران دعوت میشوید، یادتان باشد که پول به اندازه کافی به همراه داشته باشید. دعوت شدن به تولد در رستواران یا کافه به معنای این نیست که شما مجانی غذا میخورید. درست است برای شام یا نهار دعوت شده اید، اما هر کسی غذای خودش را، سفارش میدهد و مسلماً حساب میکند.
حالا اگر تولد در خانه برگزار میشود، حتما با خودتان نوشیدنی دلخواهتان را ببرید. یا حداقل قبل از رفتن به تولد، از صاحب خانه سوال کنید که آیا چیزی باید به همراه داشته باشید یا نه. خوراک مجانی جایی پیدا نمیکنید.
هرچقدر هم قوانین، احمقانه به نظر برسند، باید آنها را دنبال کنید. مثلاً برای گرفتن وقت در درمانگاه، معمولا باید به شماره خاصی زنگ بزنید. در این باره دوست ایرانی تازه واردی از تجربیات روزهای اول خود برای ما اینگونه نوشت:
به درمانگاه نزدیک خانهام رفتم و از فردی که در اطلاعات نشسته بود، خواستم برایم وقت ملاقات با پزشک بگیرد
آن شخص شماره تلفنی داد و گفت باید اینجا زنگ بزنید و وقت قبلی بگیرید. من کمی با میز اطلاعات فاصله گرفتم و به شماره زنگ زدم.
وقتی منتظر بودم کسی گوشی را بردارد، تلفن درمانگاه شروع به زنگ خوردن کرد و دقیقاً همان شخصی که با من صحبت کرد، گوشی را برداشت و حالا از پشت تلفن با من صحبت میکرد.
با شوک تمام، به صورتش نگاه میکردم و از پشت تلفن از او خواستم تا برایم وقت ملاقات بگیرد. او کاملاً عادی و بدون هیچ تغییری در چهرهاش یک وقت ملاقات برای من ثبت کرد.
پ.ن. شاید این تجربه برای بسیاری از ما خنده دار و مسخره باشد. اما اگر آن سوی قضیه را ببینیم، در بعضی از درمانگاه ها این یک نُرم اداری و سیستم یکپارچه است که وقت ملاقات با تماس تلفنی در کامپیوتر ثبت میشود.
در آخر این را اضافه میکنیم که تمام نکته های نوشته شده در این مطلب، تجربیات شخصی است و نمیتواند در مورد تمام سوئدی ها به صورت 100% صدق کند. اگر شما هم ساکن سوئد هستید و یا خاطرهایی از حضورتان در میان فرهنگ سوئدی ها دارید، میتوانید با ارسال دیدگاهتان در قسمت نظرات، دیگران را هم با تجربیات خود سهیم کنید.
سودرمانلاند (به سوئدی: Södermanland) یکی از استانهای سوئد است که درسواحل جنوب شرقی این کشور واقع شدهاست. این استان با استانهای اوسترگوتلاند، وستمانلاند، نرکه و اوپلاند و همچنین دریاچه مارلن و دریای بالتیکهممرز است. نام سودرمانلاند به معنی سرزمین مردان جنوبی مطرح شدهاست. در حال حاضر سودرمانلاند ثروتمندترین استان در میان استانهای سوئد است. این استان دارای زمینی نسبتاً مسطح است که در بالاترین نقطه 124 متر با سطح دریا اختلاف دارد. جمعیت آن بر اساس آمار سال 2007 برابر با 1٫153٫565 است.
جاسمین کارا (به انگلیسی: Jasmine Kara) (زادهٔ 23 ژوئن 1988) خواننده و ترانهسرای اهل سوئد است.او در سال 2012 در شوی آلسانگ پو اسکانسن (به سوئدی: Allsång på Skansen) و همچنین مراسم ازدواج ویکتوریا، ولیعهد سوئد و دانیل وستلینگ در استکهلم شرکت کردهاست.او در اواخر سال 2011 در مسابقات کرسلاگت (به سوئدی: Körslaget) شبکهٔ تیوی 4 (سوئد) شرکتکننده بود، ولی در دور اول حذف شد. مادر او سوئدی و پدرش ایرانی است.
جاسمین در شهر اوربرو سوئد زاده و بزرگ شد. مادرش سوئدی و پدرش ایرانی است.بهگفتهٔ خودش در پایان سالهای نوجوانی وارد رابطهای آزاردهنده میشود.جاسمین کارا یک کتاب زندگینامه به نام Hälsa henne att hon ska dö (فارسی: به او بگو که خواهد مُرد) نوشته که در آن به دوران کودکی و رابطهٔ عاطفی آزاردهندهای واردش شده بود، میپردازد.
در 18 سالگی برای دنبال کردن رویای خوانندگی و امضای قراردادِ ضبط آهنگ به نیویورک میرود. او موفق به دریافت قرارداد اجرای زندهٔ موسیقی در شهرهای بروکلین، کویینز و منهتن شد. در یکی از همین اجراهای زنده برای بیانسه و جی-زی نیز اجرا کرد. سرانجام، ناشر موسیقی تازهتاسیس، ترای-سوند، با او قرارداد موسیقی امضا کرد و نخستین آلبوم جاسمین به نام بلوز چیزی نیست اما یک زن خوب بد شد را در سال 2010 منتشر کرد. این آلبوم در سال 2012 در ژاپن منتشر شد و مورد توجه قرار گرفت.
در سال 2010، پس از شرکت در برنامهٔ تلویزیونی آلسانگ پا اسکانسن، بیشتر میان سوئدیها شناخته شد. او در سال 2011 بهعنوان سلبریتی در برنامهٔ کرسلاگت و در سال 2013 در برنامهٔ لوتا پا لیزبرگ نیز شرکت کرد.
جاسمین در ملودیفستیوالن 2017 با آهنگ «جاذبه» شرکت کرد، اما در دور سوم نیمهنهایی حذف شد.
در سوئد وقتی وارد بانک، اداره، داروخانه و یا هر جای دیگری میشوید، اول با دقت زیاد دنبال دستگاه نوبت دهی کوچکی باشید که به شما kölapp بدهد. مطمئن باشید شما پشت سر، حداقل 10 نفر هستید. اگر مستقیما جلوی میز اطلاعات بروید و سوال خود را بدون داشتن kölapp بپرسید، با احترام کامل، ضایع میشوید!